Sport/shiatsu massage

sport-/shiatsu massage

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Ten alle tijde heb je baat van een sport-/shiatsumassage.

Waarom een sport- / shiatsumassage?

Kan je niet goed slapen door spierpijn? Heb je veelvuldig last van hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren? Stijve schouders, stramme armen en/of uitstralingspijn naar armen? Een tenniselleboog of RSI achtige klachten? Heb je stijve beenspieren, uitstralingspijn naar je benen of stijve spieren door een foutieve houding? Heb je een stijve (onder)rug, spit, ischias of hernia? Een knoop en daardoor pijn bij je heup(en), bij je SI gewricht en/of schouderblad? Je lichaam heeft aandacht nodig!

We lopen samen de betrokken spieren en tsubo’s langs. Het zelf herstellend vermogen zal beter zijn werk kunnen doen. Nadat je stijve spierklacht is weggemasseerd werk ik graag preventief. Voorkomen is beter dan genezen! Ervaring leert dat overbelasting van spieren en gewrichten er vaak ongemerkt in sluipt. De geest wil dan meer dan het lichaam aankan. Shiatsumassage is een mogelijkheid om bewust te worden van je lichaam. Wordt bewust van je gezondheid en neem het heft in eigen handen.

De massage heeft een gunstig effect op het verminderen van inname van spierverslappers, pijnstillers, ontstekingsremmers en slaaptabletten. De inname hiervan kan dan ook, in veel gevallen, gereduceerd of worden stopgezet. Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen. Deze massage wordt verzorgd door Frans Punt.

Hieronder vind je het tarief. Je kunt op deze pagina de massage boeken bij de online reserveer agenda.

Tarief massage

Type behandeling: sport-/shiatsumassage0,5 uur1 uur1,5 uur
Tariefnvt50,-nvt

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van een sport-/shiatsumassage?

Praktisch gezien het wegmasseren van afvalstoffen, knelpunten, verharde-, overbelaste spieren en middels vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk) dat de tsubo’s ontspannen aanvoelen.

Wat is een tsubo?

Dit betekend (stop)fles of kruik. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting. De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. Tsubo’s vertonen gelijkenis met de marmapunten in de Indiase geneeskunde en acupressuurpunten in de Chinese geneeskunde.

Vertel eens iets meer over Shiatsu?

Shiatsu is ontstaan in Japan. Er zijn verschillende stijlen binnen Shiatsu. De stijl die ik beoefen komt van Tokujiro Namikoshi en is een zeer specifieke stijl vooral gericht op fysieke symptomen en het corrigeren van fysieke onbalans. Het is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie.

Is deze massage stevig?


– De massage kan als stevig worden ervaren.
– We doen de massage samen, verkramp je, kan je je aandacht er niet meer bij houden of doet de massage pijn geef het aan. De massage werkt wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt. Ik werk hiervoor met de pijnschaal (VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal zes/zeven binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan is de massage het effectiefst, acht is verkrampen, negen is je ogen dichtknijpen en tien is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal zeven terecht komt.
– Prettig en fijn om te ervaren is wanneer tijdens de massage de pijnbeleving vermindert en een stijve spier, afvalstofophoping, gevoelige tsubo langzaam verdwijnt.

Zijn er bijwerkingen bij een sport-/shiatsumassage?

– Het is mogelijk dat je na de massage je vermoeid voelt, ietwat duizelig bent, of lichte hoofdpijn ervaart. De dag na de massage zou het kunnen zijn dat je spierpijn, een beurs gevoel en/of blauwe plekken hebt. Dit hoort erbij! Het weefsel is gering belastbaar door langdurige stijfheid, verkramping en ophoping van afvalstoffen. De bijwerkingen zullen minder worden, zo niet verdwijnen wanneer je vaker een sport-/shiatsumassage hebt gehad. Het weefsel zal zijn kracht, bewegingsvrijheid, flexibiliteit, functionaliteit, energie en herstelvermogen terugkrijgen.

Na hoeveel massages is mijn stijve spier- c.q. mentale klacht verdwenen?

– Sport-/shiatsumassage bevordert afvoer van afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het weefsel krijgt extra zuurstof en voedingstoffen. Hierdoor en middels enkele stevige massagetechnieken worden verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstof ophopingen weggemasseerd. Stukje bij beetje zal je meer bewegingsvrijheid, verlichting en meer energie gaan ervaren. Blokkades worden tot rust gebracht. De opzet is om door te gaan totdat het kantelpunt is bereikt, d.w.z. dat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan en je lichamelijk blijvend vrij en energiek voelt.

– Hoe snel dit lichamelijke proces plaats gaat vinden en of deze verbetering blijvend zal zijn hangt af van je conditie, ziektebeeld, in welke levenssituatie je zit, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om hier iets aan te veranderen.

– Heb je daarbij geestelijke aandachtpunten? Zorgen, te veel verantwoordelijkheden, stress, conditioneringen en beperkende overtuigingen sluiten ons af. Wanneer je lichaam door de massages zich vrijer en energieker gaat voelen, zal je geestelijk meer ruimte en aandacht gaan krijgen om dit proces om te buigen. Naast het generen van de benodigde energie, nodigt massage je uit jezelf eraan over te geven. Hierdoor ga je jezelf vrijer voelen voor jezelf en je omgeving. Zeer belangrijk om tot het punt van acceptatie voor je situatie te komen. In de weerstand blijf je anders en veel energie zal hier anders na toe blijven gaan. Het is wat het is! Steeds meer in acceptatie zal aandacht geven aan enkele focuspunten waar je blij mee bent wanneer je er alleen al aan denkt (hobby’s, vrienden, werk etc) gemakkelijker gaan. Zeer belangrijk voor langdurig herstel je hier in toenemende mate op te concentreren. Het zal je leven een constructievere richting geven en je draagkracht vergroten voor het verdere acceptatie en verwerking. We zullen ons eerst gaan concentreren op het masseren en dan komt de rest vanzelf.

– Hoe snel dit geestelijke proces zal gaan en/of verbetering blijvend zal zijn hangt af van je conditie, ziektebeeld, in welke levenssituatie je zit, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om hier iets aan te veranderen.

– Wanneer je door de massages verbetering ervaart, zijn er nog enkele zaken die jezelf kunt doen. Deze in de vingers krijgen maakt dat je blijvende vooruitgang gaat ervaren en dat je op een gegeven moment helemaal geen massage meer nodig hebt. Ben je er klaar voor en krijg je er zin in?

– Om een indruk te geven wat dit spel inhoud, geef ik je alvast een tip van de sluier. We beginnen daarmee door te zeggen dat het van groot belang is wat je zelf dan kunt doen!

Wat kan ik zelf doen?

– Wanneer je door de massages verbetering gaat ervaren of wanneer je hier uberhaubt in geïnteresseerd in bent, kijk dan eens naar het spel met het zelfherstellend vermogen, meer energie en dichter bij jezelf komen is het gevolg. Het zal het ontspanningsproces ten goede komen en nog meer. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

– Er zijn een aantal algemene zaken van belang om nog beter in de ontspanning te komen en dat is uitgerust zijn, voedzaam voedsel, voldoende vocht, voldoende beweging, een goede arbeid/rust verhouding en de belangrijkste het gevoel controle te hebben over je leven.

– De volgende aandachtspunten zijn suggesties en alvast een tip van de sluier. Kijk en voel welke bij je past en welke je uit kunt voeren, wees hierin reëel. Liever stap voor stap goed, dan van alles net niks. Veel plezier en succes.

– Bedenk bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

– Zorg in je dagelijks leven voor een goede arbeid/rust verhouding. Ook hierin liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks. Vind je dit een uitdaging? Stel jezelf dan de vraag: Wat in mijn leven voegt toe? Ga hiervoor, heb er zin in! Deze kunnen onderscheiden, hiervoor kiezen en het overzicht bewaren, maakt dat je een goede arbeid/rust verhouding kan creëren. Vind je dit proces niet zo gemakkelijk? Dan zijn de onderstaande suggesties nog belangrijker. Het genereren van genoeg energie binnen jezelf gaat maken dat het makkelijk wordt te ervaren wat je drijfveren zijn. Kom uit de overlevingsstand en laat je stem van je hart spreken.

– Waardeer voldoende nachtrust! Lichaam en geest komen tot rust, een uitgerust mens telt voor twee.

– Eet voedzaam voedsel, energie ervan krijgen is de maatstaf.

– Het volgende zou je hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg.

– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zullen te zuur zijn en kunnen daardoor kraakbeen gaan aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te brengen. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid en energiehuishouding ten goede komen.

– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!

– Geef aandacht aan een bewegingsvorm, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedstoestand beter werken dan vanuit een moeten robotachtig, machinaal bezig zijn.

– Zorg voor voldoende ontspanning in je leven. Denk daarbij eens aan een stilte oefening om onrustige gedachtes beter tot rust te brengen.

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage.

Wordt de massage vergoed?

– Wanneer je ondernemer bent kan je de massage als bedrijfskosten bij de belastingdienst opgeven. Deze optie is mogelijk indien de massage noodzakelijk is om je werk uit te kunnen voeren.
– Wanneer je in dienst bent als werknemer. Zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) deels vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen.

Ik wil een massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account? Vul enkele persoonsgegevens in om door te gaan. Heb je reeds een account, vul dan je gebruikersnaam en wachtwoord in. Bewaar deze gegevens goed! Ben je ze kwijtgeraakt?Maak dan een nieuw account aan. Soms is het nodig binnen het blauwe vlak waar het online reserveer systeem in zit naar beneden te scrollen of te swipen om verder te gaan. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail ons dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

Aranca Beentjes
Aranca Beentjes
posted 3 months ago

De klachtgerichte massages van Thijs kan ik zeker aanraden. Ze zijn pittig, soms zelfs pijnlijk, maar vooral effectief. Zijn werkwijze bevalt me goed. Dat het niet alleen lichamelijk is maar ook met hoe je in het leven staat, daar kan ik me wel in vinden. En dan gewoon op een nuchtere manier. Het is wel een samenspel; Thijs wil je echt helpen om van je klachten af te komen, maar je moet er zelf toch ook aan werken.
Dankzij de website(informatief en goed te navigeren), en met het gemak om online een afspraak te maken, ben ik blij dat ik dat een paar maanden geleden heb gedaan.

Marit Kramer-Duinmeijer
Marit Kramer-Duinmeijer
posted 5 months ago

Veel van mijn familieleden gingen mij voor en lieten zich masseren door Thijs. Op een gegeven moment had ik zelf zoveel last van mijn nek, armen en rug, dat ik ook besloot om naar Thijs te gaan en te ontdekken of hij mij wel 'los zou kunnen krijgen'. Volgens mij familie kon het niet anders dan dat het goed zou komen, zij hadden er immers allemaal baat bij.

Thijs' massages zijn diepgaande massages, hij gaat echt net zo lang door tot hij het probleempunt te pakken heeft, hoe diep deze ook liggen. Je kan er na de behandeling wat stijf van worden, bij mij is dat steeds goed gegaan. We waren op een punt aangekomen dat we de tijd tussen de behandelingen wat ruimer konden gaan nemen toen het mis ging en ik mezelf weer compleet vast gezet had. Thijs heeft dit toch wel serieuze en pijnlijke probleem met één behandeling op kunnen lossen, waardoor ik weer vrij van pijn van de rest van onze vakantie kon genieten.

We zijn nu weer op het punt aangekomen dat we de tijd tussen de behandelingen door wat ruimer kunnen nemen en de massagebehandelingen (met ondersteuning van Raja Yoga) nu grotendeels onderhoud zijn.

Persoonlijk zou ik iedereen die klachten heeft of 'onderhouds'-massage wenst aanraden om naar Thijs te gaan, het bevalt mij (en mijn familie) ontzettend goed.

Monica Staubach
Monica Staubach
posted 1 year ago

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Thijs voor een behandeling. Toch een beetje zenuwachtig kwam ik voor de eerste massage. Na de kennismaking met Thijs en een korte uitleg over hoe hij te werk ging waren de zenuwen meteen verdwenen. En dat is de verdienste van Thijs, hij is aardig en open. De massages kunnen af en toe best pijnlijk zijn, maar het helpt wel. Thijs is een hele goede masseur met liefde voor zijn vak en aandacht voor zijn klant.

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk en Heemskerk.

Footer Column 4

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

css.php