Sport/shiatsu massage

Omdat je hiermee in een diepe ontspanning kan komen. Boek deze massage direct online!

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Ten alle tijde heb je baat van een sport-/shiatsumassage.

Waarom een sport- / shiatsumassage?

Kan je niet goed slapen door spierpijn? Heb je veelvuldig last van hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren? Stijve schouders en/of daarbij een slijmbeursontsteking? Heb je stramme armen, uitstralingspijn naar armen, tintelingen in je vingers? Een tenniselleboog, golfelleboog of RSI achtige klachten? Ben je zwanger en heb je stijve spieren? Heb je stijve beenspieren, uitstralingspijn naar je benen of stijve spieren door een foutieve houding? Heb je een stijve (onder)rug, spit, ischias of hernia? Een knoop en daardoor pijn bij je heup(en), bij je SI gewricht en/of schouderblad? Zoek je verlichting van stijve spieren als gevolg van fibromylogie, MS, lyme of ziekte van crohn. Ook wanneer je recentelijk een ernstige medische ingreep of recentelijk een ernstige ziekte onder de leden hebt gehad. Je lichaam heeft aandacht nodig!

We lopen samen de betrokken spieren en tsubo’s langs. Het zelf herstellend vermogen zal beter zijn werk kunnen doen. Nadat je stijve spierklacht is weggemasseerd werk ik graag preventief. Voorkomen is beter dan genezen! Ervaring leert dat overbelasting van spieren en gewrichten er vaak ongemerkt in sluipt. De geest wil dikwijls meer dan het lichaam aankan! Shiatsumassage is een mogelijkheid om bewust te worden van je lichaam. Wordt bewust van je gezondheid en neem het heft in eigen handen.

De massage heeft een gunstig effect op het verminderen van inname van spierverslappers, pijnstillers, ontstekingsremmers en slaaptabletten. De inname hiervan kan dan ook, in veel gevallen, gereduceerd of worden stopgezet. Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen.

Deze massage wordt verzorgd door Frans Punt. Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen.

Tarief massage

Je kunt op deze pagina de massage boeken bij de online reserveer agenda.

Type behandeling: sport-/shiatsumassage30 min60 min90 min
Tariefnvt55,-nvt

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van een sport-/shiatsumassage?

Praktisch gezien het wegmasseren van afvalstoffen, knelpunten, verharde-, overbelaste spieren en middels vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk) dat de tsubo’s ontspannen aanvoelen.

Wat is een tsubo?

Dit betekend (stop)fles of kruik. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting. De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. Tsubo’s vertonen gelijkenis met de marmapunten in de Indiase geneeskunde en acupressuurpunten in de Chinese geneeskunde.

Vertel eens iets meer over Shiatsu?

Shiatsu is ontstaan in Japan. Er zijn verschillende stijlen binnen Shiatsu. De stijl die ik beoefen komt van Tokujiro Namikoshi en is een zeer specifieke stijl vooral gericht op fysieke symptomen en het corrigeren van fysieke onbalans. Het is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie.

Is deze massage stevig?


– De massage kan als stevig worden ervaren.
– Zou de massage niet stevig zijn dan zouden we geen stijve spieren en afvalstofophopingen weg kunnen masseren.
– We doen de massage samen, verkramp je, kan je je aandacht er niet meer bij houden of doet de massage pijn geef het aan. Denk niet van dan is het eerder weg. De massage werkt het beste wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt.
– Prettig en fijn om te ervaren is wanneer tijdens de massage de pijnbeleving vermindert en een stijve spier, afvalstofophoping, gevoelige tsubo langzaam verdwijnt.

Zijn er bijwerkingen bij een sport-/shiatsumassage?

– Het is mogelijk dat je direct na de massage je vermoeid voelt, ietwat duizelig bent, of lichte hoofdpijn ervaart. De dag na de klachtgerichte massage zou het kunnen zijn dat je spierpijn, een beurs gevoel en/of blauwe plekken hebt. Dit hoort erbij! Het weefsel is met een stijve spierklacht gering belastbaar door langdurige stijfheid, verkramping en ophoping van afvalstoffen.

Deze bijwerkingen zullen per klachtgerichte massage minder worden, om uiteindelijk te verdwijnen. Indien je voor een massage een tijd niet meer bent geweest of tijdens het massageproces door omstandigheden een acute stijve spierklacht krijgt, dan kunnen de bijwerkingen terugkomen. Afstemmen met mij is het sleutelwoord. Graag haal ik met de massage zoveel mogelijk bij je weg. Het is echter voor mij een uitdaging om erachter te komen wat je lichamelijk en geestelijk aankan. Hier heb ik jou bereidheid voor nodig. Heb je een lage pijngrens of juist een hoge, ben je spierpijngevoelig, krijg je snel blauwe plekken? Op elkaar afgestemd zijn komt van beide kanten.

Houd me op de hoogte wanneer de bijwerkingen erger zijn dan hiervoor opgenoemd. Laat duidelijk zijn dat dit niet mijn bedoeling is. Zijn ze er wel dan kunnen we tijdens de volgende massage daar rekening mee houden. Laten we er samen voor gaan dat de massage zich binnen de lijntjes afspeelt en daardoor het weefsel zijn kracht, bewegingsvrijheid, herstelvermogen, flexibiliteit en functionaliteit weer terugkrijgt.

Na hoeveel massages is mijn stijve spier- c.q. mentale klacht verdwenen?

– Middels enkele stevige massagetechnieken worden verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstof ophopingen stukje bij beetje weggemasseerd. Klachtgerichte massage bevordert afvoer van afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het weefsel krijgt extra zuurstof en voedingstoffen. Je zal in het dagelijks leven meer bewegingsvrijheid, verlichting en meer energie gaan ervaren. In het begin wellicht nog niet, daarvoor kan het te vast zitten. Het heeft vaak enige tijd geduurd om in deze vaste staat te komen. De opzet is om met de massages door te gaan totdat het kantelpunt is bereikt, d.w.z. dat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan en je uiteindelijk lichamelijk blijvend vrij en energiek voelt.
– Hoe snel dit lichamelijke proces plaats vind en of deze verbetering blijvend zal zijn. Hangt af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om iets aan je situatie te veranderen. Geef vooral aandacht aan het proces. Dan bedoel ik het massagespel tijdens en na de massage dat deze binnen de lijntjes blijft en ook wat je in het dagelijks leven zelf kan doen. Enkel alleen aandacht aan het resultaat maakt dat je jezelf blokkeert.
– Heb je daarbij geestelijke aandachtspunten? Zorgen, te veel verantwoordelijkheden, stress, conditioneringen en beperkende overtuigingen, deze sluiten je af. Wanneer je lichaam door de massages zich vrijer en energieker aan gaat voelen, ontstaat er geestelijke ruimte om dit proces van alsmaar afsluiten om te kunnen buigen. In de weerstand blijf je en veel energie zal door het afsluiten verloren blijven gaan. Accepteer je situatie, het is op dit moment wat het is! Wanneer dit zo is, waar ben jij blij mee in het dagelijks leven (hobby’s, vrienden, werk etc)? Het zal je leven een constructievere richting geven door hier voeding aan te geven. Het zal je draagkracht vergroten. Leef je leven!
– Hoe snel dit geestelijke proces zal gaan en/of verbetering blijvend zal zijn hangt opnieuw af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om hier iets aan te veranderen.
– Wanneer je door de massages verbetering ervaart, zijn er nog enkele zaken die jezelf kunt doen. Deze in de vingers krijgen maakt dat je blijvende vooruitgang gaat ervaren en dat je op een gegeven moment helemaal geen massage meer nodig hebt. Ben je er klaar voor en krijg je er zin in? Om een indruk te geven wat dit spel inhoud, geef ik je alvast een tip van de sluier. We beginnen daarmee door te zeggen dat het van groot belang is wat je zelf dan kunt doen! 

Wat kan ik zelf doen?

– Wanneer je door de massages verbetering gaat ervaren of wanneer je hier überhaupt in geïnteresseerd in bent, kijk dan eens naar het spel met het zelfherstellend vermogen, meer energie en dichter bij jezelf komen is het gevolg. Het zal het ontspanningsproces ten goede komen en nog meer. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

– Er zijn een aantal algemene zaken van belang om nog beter in de ontspanning te komen en dat is uitgerust zijn, voedzaam voedsel, voldoende vocht, voldoende beweging, een goede arbeid/rust verhouding en de belangrijkste het gevoel controle te hebben over je leven.

– De volgende aandachtspunten zijn suggesties en alvast een tip van de sluier. Kijk en voel welke bij je past en welke je uit kunt voeren, wees hierin reëel. Liever stap voor stap goed, dan van alles net niks. Veel plezier en succes.

– Bedenk bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

– Zorg in je dagelijks leven voor een goede arbeid/rust verhouding. Ook hierin liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks. Vind je dit een uitdaging? Stel jezelf dan de vraag: Wat in mijn leven voegt toe? Ga hiervoor, heb er zin in! Deze kunnen onderscheiden, hiervoor kiezen en het overzicht bewaren, maakt dat je een goede arbeid/rust verhouding kan creëren. Vind je dit proces niet zo gemakkelijk? Dan zijn de onderstaande suggesties nog belangrijker. Het genereren van genoeg energie binnen jezelf gaat maken dat het makkelijk wordt te ervaren wat je drijfveren zijn. Kom uit de overlevingsstand en laat je stem van je hart spreken.

– Waardeer voldoende nachtrust! Lichaam en geest komen tot rust, een uitgerust mens telt voor twee.

– Eet voedzaam voedsel, energie ervan krijgen is de maatstaf.

– Het volgende zou je hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg.

– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zullen te zuur zijn en kunnen daardoor kraakbeen gaan aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te brengen. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid en energiehuishouding ten goede komen.

– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!

– Geef aandacht aan een bewegingsvorm, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedstoestand beter werken dan vanuit een moeten robotachtig, machinaal bezig zijn.

– Zorg voor voldoende ontspanning in je leven. Denk daarbij eens aan een stilte oefening (onderaan de pagina)om onrustige gedachtes beter tot rust te brengen.

In het geheel wordt er niet gemasseerd, het stevig masseren kan niet ontvangen worden, wanneer er sprake is van:

– Koorts (de stofwisseling is dan al verhoogd)
– Algemene infectieziekten: ook bij verkoudheid, griep en keelontsteking
– Te veel pijn
– Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
– Slechte algehele gezondheid
– Interne klachten zoals: Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Algemeen onwel zijn; misselijkheid, braken, diarree
– Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
– Onverklaarbaar gewichtsverlies
– Onverklaarbare vermoeidheid
– Duizeligheid
– Onderstaande pathologie beelden;
* Traumatische klachten zoals: grote open wonden
* Orthopedische klachten (klachten met uw botten)
* Ernstige psychische klachten

Het betreffende lichaamsdeel wordt niet gemasseerd wanneer er sprake is van:

– Ontstekingen
– Trauma: open wonden
– Vaataandoeningen: trombose (bloedpropjes) en arteriosclerose (dichtgeslibte aderen)
– Reflexdystrofie (Plaatselijke schrompeling (= atrofie) van zenuw- en botweefsel)
– Niet volledig herstelde fracturen
– Zwangerschap

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage. Brengt voor mij extra waskosten met zich mee.

Wordt de massage vergoed?

– Wanneer je in dienst bent als werknemer. Zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) deels vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen.
– Wanneer je ondernemer bent, een bv hebt, dan zou je deze onder dezelfde regeling kunnen onderbrengen als hierboven beschreven.

Ik wil een massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account? Vul enkele persoonsgegevens in om door te gaan. Heb je reeds een account, vul dan je gebruikersnaam en wachtwoord in. Bewaar deze gegevens goed! Ben je ze kwijtgeraakt? Maak dan een nieuw account aan. Soms is het nodig binnen het blauwe vlak waar het online reserveer systeem in zit naar beneden te scrollen of te swipen om verder te gaan. Je cache te legen van je browser. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail ons dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

J.W. Vergouw
J.W. Vergouw
posted 6 months ago

I came to Thijs as a result of the good reviews I read on the internet about his working method and practice. I had suffered from neck and shoulder complaints for years, which persisted despite physiotherapy. Because I noticed that massaging that area did help, I went looking for a masseur who could massage the deeper cause. I found that masseur in Thijs. Thijs is friendly, calm, focused on where the problem is and decisive. He takes you into this as a whole person, what can be traced back to the complaints and how you could possibly deal with them better. In addition, he explains well what he does during the treatment. Since Thijs treated me, the complaints are minimal to no longer present.

Helen van Oers
Helen van Oers
posted 5 months ago

Thijs is very knowledgeable and works thoroughly. He has mapped out the bottlenecks in no time, explains well what the relationship is to the complaints, and then gets to work with amazing results. Long-term complaints to my hip are as good as resolved, and Thijs also has a very effective approach for more temporary stress-related complaints. I have already recommended Thijs several times, and always with the same good feedback.

Ferry B
Ferry B
posted 6 months ago

I arrived with tension in my arm. Through Thijs I found out that I had many knots in my back. My neck, shoulders, chest and arms also had some points of attention that he treated one by one, my body feels more relaxed again. He knows how to handle things and listens carefully to both my body and what I said or indicated with what I felt. He also gave good advice regarding further treatments.

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk, Heemskerk en daarbuiten.

css.php