Klassieke massage

 

klassieke massage massagepraktijk limmen

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Baat heb je van deze klassiek massage wanneer je spieren zo nu en dan heftig protesteren of wanneer je met stramme spieren in de rondte loopt.

Waarom klassieke massage?

Heb je af en toe last van stijve, vermoeide, verkrampte, pijnlijke en/of overbelaste spieren? Dan is klassieke massage iets voor jou! Met een redelijk tot goede conditie zal je met één à twee massages van 60 minuten aanmerkelijk verschil ervaren. Dat voelt meteen beter!

Klassieke massage stimuleert de doorbloeding van weefsels en voert afvalstoffen af. Verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstofophopingen worden middels enkele stevige massagetechnieken weggemasseerd. Ook geschikt bij zwangerschap. De massage zal volledig binnen de comfortzone plaats vinden. Na afloop van de behandeling zal je complete of lokale ontspanning ervaren. De massage wordt verzorgt door Thijs.

Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen.

Prijzen klassieke massage

Hieronder vindt je een overzicht van de prijzen voor onze klassieke massage. Je kunt hier op de pagina direct de massage boeken.

Type behandeling: Klassieke massage0,5uur1uur1,5uur
Tarief€30€52,5€75

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van klassieke massage?

– Het doel van klassieke massage is het wegmasseren van afvalstoffen, knelpunten, verharde- en overbelaste spieren.

In het geheel wordt er niet gemasseerd wanneer er sprake is van:

– Koorts (de stofwisseling is dan al verhoogd)
– Algemene infectieziekten: verkoudheid, griep en keelontsteking wanneer het kantelpunt nog niet bereikt is. Indien herstel is ingetreden kan het weer wel.
– Te veel pijn
– Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
– Slechte algehele gezondheid
– Interne klachten zoals; Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Algemeen onwel zijn; misselijkheid, braken, diarree
– Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
– Onverklaarbaar gewichtsverlies
– Onverklaarbare vermoeidheid
– Duizeligheid
– Onderstaande pathologie beelden:
* Traumatische klachten zoals: grote open wonden
* Orthopedische klachten (botbreuken)
* Ernstige psychische klachten

Het betreffende lichaamsdeel wordt niet gemasseerd wanneer er sprake is van:

– Ontstekingen
– Trauma: open wonden
– Vaataandoeningen: trombose (bloedpropjes) en arteriosclerose (dichtgeslibte aderen)
– Reflexdystrofie (Plaatselijke schrompeling (= atrofie) van zenuw- en botweefsel)
– Niet volledig herstelde fracturen
– Zwangerschap

Is de klassieke massage stevig?

– De klassieke massage kan je inderdaad als stevig ervaren.
– We doen de massage samen, verkramp je of doet de klassieke massage pijn geef het aan. Ik werk met de pijnschaal(VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal 7 binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan kunnen we het meeste wegmasseren. 8 is verkrampen, 9 is je ogen dichtknijpen en 10 is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal 7 terecht komt.

Zijn er bijwerkingen bij klassieke massage?


-Het is mogelijk dat je op dezelfde dag ietwat vermoeid, licht duizelig en een dag na de massage lichte spierpijn hebt. Dit hoort erbij. Deze bijwerkingen zullen minder worden, zo niet verdwijnen wanneer je vaker een klasieke massage hebt gehad. Is de reactie heftiger dan is de conditie minder dan gedacht en zal de massage een klachtgericht karakter krijgen.
– De ondertoon van een klassieke massage zal moeten zijn dat je lossere spieren hebt, meer bewegingsvrijheid en daarbij een zekere mate van ontspanning voelt.

Na hoeveel massages zijn mijn stramme spieren verdwenen?

– Wanneer je in redelijk tot goede conditie verkeert binnen één à twee klassieke massages van 60 minuten.
– Wanneer dit niet het geval is, dan is je conditie minder en zijn er oorzaken die het zelfherstellend vermogen belemmeren. De massage zal een klachtgericht karakter krijgen.
– Laat jezelf indien je een druk leven hebt preventief masseren. Afhankelijk van je dagelijkse inspanningen wat nodig is één keer in de maand tot eens keer in de vijf maanden of leer het spel van de afvalstoffen en het zelf herstellend vermogen van het lichaam.
– Met andere woorden wat kan ik zelf doen!

Wat kan ik zelf doen?

– Je verkeert in redelijk tot goede conditie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam doet zijn werk. Ondanks dat zou je jezelf hier en daar kunnen verbeteren. Stijve spieren komt door een gebrek aan energie. Denk maar aan een kind die energie genoeg heeft en daarbij heel lenig is. Wanneer je het achterliggend systeem in de vingers hebt en ermee kan spelen dan is zelfs preventief onderhoud overbodig. Kijk en voel waar jij iets mee hebt, wees hierin reëel! Liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks.
– Bedenk eens bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten. Er is dan ook (nog) meer ruimte en aandacht te besteden aan verdere aandachtspunten.
– Richt jezelf op hetgeen je in het leven iets mee hebt en steeds minder op waar je niets mee hebt. Dit gaat je energie opleveren, wat stijve spieren gaat voorkomen.
– Zorg daarin voor een goede arbeid/rust verhouding. Met andere woorden naast de 5de versnelling ook in de neutraal stand kunnen staan. Plan daarom tijd voor genoeg ontspanningsmomenten.
– Waardeer voldoende nachtrust. Lichaam en geest komen tot rust. Een uitgerust mens telt voor twee.
– Dan onze gedachtes, veelvuldige gedachtes maakt onrust, snel afgeleid zijn en een gebrekkige focus. Dit houdt ons af van wie we zijn. Denk daarbij eens aan een stilte oefening om onrustige gedachtes tot rust te brengen. Ons lichaam kan dan beter functioneren en geestelijk zullen we meer gefocust zijn.
– Eet voedzaam voedsel! Energie krijgen van voeding is de maatstaf.
– Het volgende zou hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg, het zelfherstellend vermogen van het lichaam kan nog beter zijn werk doen.
– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam verkeren, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zal te zuur zijn en kan daardoor kraakbeen aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te houden. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid ten goede komen.
– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!
– Geef aandacht aan je lichaam, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedtoestand beter werken. Dan gaan sporten vanuit een moeten en daardoor robotachtig, machinaal bezig zijn.
– De masseur is bekend met specifieke oefeningen die je helpen om vastzittende plekken soepel te maken. Vraag hiernaar tijdens de massage. Nog beter is om hiervoor de yogalessen te volgen. Klik hier voor meer informatie.
– Masseer jezelf in een onbewaakt moment de gespannen, stijve en/of overbelaste spier.
– Pak een tennisbal of een foamrol en ga tegen een muur staan of op de grond liggen. Doe de tennisbal/foamrol tussen de muur/grond en het lichaamsdeel die aandacht nodig heeft. Geef zoveel druk wat je aankunt en rol zachtjes heen en weer.
– Nogmaals doe de suggesties waar je iets mee hebt. Voor de lange duur gaat dit anders niet werken. En zeg nou zelf wat is er niet mooier dan datgene aandacht te geven waar onze interesse naar uitgaat.

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de klassieke massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage.

Wordt de massage vergoed?

– Wanneer je ondernemer bent kan je de klassieke massage als bedrijfskosten bij de belastingdienst opgeven. Deze optie is mogelijk indien de massages noodzakelijk zijn om je werk uit te kunnen voeren.
– Wanneer je in dienst bent als werknemer. Zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) deels vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen.

Ik wil een massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account? Vul enkele persoonsgegevens in om door te gaan. Heb je reeds een account, vul dan je gebruikersnaam en wachtwoord in. Bewaar deze gegevens goed! Ben je ze kwijtgeraakt?Maak dan een nieuw account aan. Soms is het nodig binnen het blauwe vlak waar het online reserveer systeem in zit naar beneden te scrollen of te swipen om verder te gaan. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail me dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

Aranca Beentjes
Aranca Beentjes
posted 3 months ago

De klachtgerichte massages van Thijs kan ik zeker aanraden. Ze zijn pittig, soms zelfs pijnlijk, maar vooral effectief. Zijn werkwijze bevalt me goed. Dat het niet alleen lichamelijk is maar ook met hoe je in het leven staat, daar kan ik me wel in vinden. En dan gewoon op een nuchtere manier. Het is wel een samenspel; Thijs wil je echt helpen om van je klachten af te komen, maar je moet er zelf toch ook aan werken.
Dankzij de website(informatief en goed te navigeren), en met het gemak om online een afspraak te maken, ben ik blij dat ik dat een paar maanden geleden heb gedaan.

Marit Kramer-Duinmeijer
Marit Kramer-Duinmeijer
posted 5 months ago

Veel van mijn familieleden gingen mij voor en lieten zich masseren door Thijs. Op een gegeven moment had ik zelf zoveel last van mijn nek, armen en rug, dat ik ook besloot om naar Thijs te gaan en te ontdekken of hij mij wel 'los zou kunnen krijgen'. Volgens mij familie kon het niet anders dan dat het goed zou komen, zij hadden er immers allemaal baat bij.

Thijs' massages zijn diepgaande massages, hij gaat echt net zo lang door tot hij het probleempunt te pakken heeft, hoe diep deze ook liggen. Je kan er na de behandeling wat stijf van worden, bij mij is dat steeds goed gegaan. We waren op een punt aangekomen dat we de tijd tussen de behandelingen wat ruimer konden gaan nemen toen het mis ging en ik mezelf weer compleet vast gezet had. Thijs heeft dit toch wel serieuze en pijnlijke probleem met één behandeling op kunnen lossen, waardoor ik weer vrij van pijn van de rest van onze vakantie kon genieten.

We zijn nu weer op het punt aangekomen dat we de tijd tussen de behandelingen door wat ruimer kunnen nemen en de massagebehandelingen (met ondersteuning van Raja Yoga) nu grotendeels onderhoud zijn.

Persoonlijk zou ik iedereen die klachten heeft of 'onderhouds'-massage wenst aanraden om naar Thijs te gaan, het bevalt mij (en mijn familie) ontzettend goed.

Monica Staubach
Monica Staubach
posted 1 year ago

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Thijs voor een behandeling. Toch een beetje zenuwachtig kwam ik voor de eerste massage. Na de kennismaking met Thijs en een korte uitleg over hoe hij te werk ging waren de zenuwen meteen verdwenen. En dat is de verdienste van Thijs, hij is aardig en open. De massages kunnen af en toe best pijnlijk zijn, maar het helpt wel. Thijs is een hele goede masseur met liefde voor zijn vak en aandacht voor zijn klant.

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk en Heemskerk.

Footer Column 4

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

css.php