Klachtgerichte massage

Middels stevig masseren kan je hier vanaf komen. Nieuwsgierig? Boek direct je massage online?

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Baat heb je van deze klachtgerichte massage wanneer je letterlijk en/of figuurlijk vastloopt.

Waarom een klachtgerichte massage?

Kan je niet goed slapen door spierpijn? Heb je veelvuldig last van hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren? Stijve schouders, pijn bij je schouderblad en/of daarbij een slijmbeursontsteking? Heb je stramme armen, uitstralingspijn naar armen, tintelingen in je vingers? Een tenniselleboog, golfelleboog, carpaal tunnel syndroom of RSI achtige klachten? Ben je zwanger en heb je stijve spieren? Heb je dikke vingers en/of enkels en ben je benieuwd wat soepelere spieren voor lichte oedeem kan doen? Heb je stijve beenspieren, uitstralingspijn naar je benen of stijve spieren door een foutieve houding? Heb je een stijve (onder)rug, spit, ischias of hernia? Pijn bij je heup(en) en/of bij je SI gewricht? Zoek je verlichting van stijve spieren als gevolg van fibromylogie, MS, Lyme of ziekte van Crohn. Ook wanneer je recentelijk een ernstige medische ingreep of een ernstige ziekte onder de leden hebt gehad en daar stijve spieren als gevolg van ervaart. Je lichaam heeft aandacht nodig!

Ben je (daarbij) gehaast, gestrest en/of nerveus? Ben je somber, neerslachtig of depressief? Ook hierin zal aandacht aan je lichaam helpen, kom uit je hoofd en doorbreek de vicieuze cirkel.

We lopen samen de betrokken spieren langs, masseren de spieren totdat ze zich ontspannen en bespreken we verdere aandachtspunten die je herstel ten goede komt. Het zelf herstellend vermogen zal beter zijn werk kunnen doen. De massage heeft een gunstig effect op het verminderen van inname van spierverslappers, pijnstillers, ontstekingsremmers en slaaptabletten. De inname hiervan kan dan ook, in veel gevallen, gereduceerd of worden stopgezet. Met andere woorden heb je stijve spieren? Ja! Dan helpt deze klachtgerichte massage. De massage wordt gegeven door Thijs.

Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen. Benieuwd wat andere over deze massage zeggen?

Prijzen klachtgerichte massage

Je kunt bij de online reserveer agenda direct de massage boeken.

Type behandeling: Klachtgerichte massage30 min60 min90 min
Tarief32,555,-77,5

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van klachtgerichte massage?

Dat is het moment bereiken dat het zelfherstellend vermogen het weer over kan nemen. Je komt fysiek en/of geestelijk tot herstel.

Wat is het zelfherstellend vermogen van het lichaam?

Een mooi voorbeeld wanneer deze functioneert zijn de momenten wanneer we met sporten in een flow terecht komen, of als we in gesprek met iemand de tijd vergeten, of wanneer alles wat we overdag ondernemen vanzelf lijkt te gaan. Het lichaam, het mentale en het intuïtieve staan in verbinding met elkaar en werken samen.

Nog een goed voorbeeld is de hoeveelheid energie, souplesse en openheid van een kind. Volwassen daarentegen zitten veelvuldig in het hoofd. Verantwoordelijkheden, conditioneringen, zorgen en beperkende overtuigingen maken stress en dat het lichaam minder goed wordt aangevoeld. Hierdoor sluiten we onszelf af, de energie doorstroming wordt beperkt en gaan we minder energie en meer stijfheid ervaren. Dit systeem gaan ervaren, begrijpen en kunnen omdraaien maakt een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. De massage helpt je hiermee!

Is een klachtgerichte massage stevig?

De massage kan inderdaad als stevig worden ervaren. Zou de massage niet stevig zijn dan zouden er geen stijve spieren en afvalstofophopingen weggemasseerd kunnen worden. Het spel is om zoveel mogelijk weg te halen toch? Te stevig is echter de andere kant op, verkramp je en kan je je aandacht niet meer bij de massage houden of doet de massage pijn geef het bij me aan. Denk alsjeblieft niet dat pijn fijn is en dat je hierdoor sneller resultaat gaat hebben. In de pijn is fijn modus werp je jezelf een blokkade op. De massage werkt het beste wanneer deze lichamelijk en geestelijk binnen je grenzen afspeelt. Ik werk hiervoor met de pijnschaal (VAS). De bedoeling is dat de massage in schaal zes, zeven binnen de comfortzone zo tegen je pijngrens afspeelt. Dan is de massage het effectiefst, acht is verkrampen, negen is je ogen dichtknijpen en tien is dat je mij iets aan wilt doen. Nogmaals geef het aan wanneer je voelt dat de massage boven schaal zeven terecht komt en dus ook wanneer de pijnbeleving, bij de plekken die er toe doen, onder schaal zes uitkomt.

Leuk om te ervaren is wanneer het herstel zich inzet, dat tijdens de massage de pijnbeleving vermindert en een stijve spier of afvalstofophoping langzaam verdwijnt. De massage voelt steeds minder stevig uiteindelijk zelfs als een ontspanningsmassage.

In het geheel wordt er niet gemasseerd, je lichaam kan het stevig masseren niet ontvangen/verwerken, wanneer er sprake is van:

– Koorts
– Algemene infectieziekten: verkoudheid, griep en keelontsteking wanneer het kantelpunt nog niet bereikt is. Indien herstel is ingetreden kan het weer wel
– Te veel pijn
– Extreme vermoeidheid en uitputting
– Slechte algehele gezondheid
– Interne klachten zoals; Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Algemeen onwel zijn: misselijkheid, braken, diarree
– Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
– Onverklaarbaar gewichtsverlies
– Onverklaarbare vermoeidheid
– Duizeligheid
– Onderstaande pathologie beelden;
* Traumatische klachten zoals: grote open wonden
* Orthopedische klachten (botbreuken)
* Ernstige psychische klachten

Het betreffende lichaamsdeel wordt niet gemasseerd wanneer er sprake is van:

– Ontstekingen
– Trauma: open wonden
– Vaataandoeningen: trombose (bloedpropjes) en arteriosclerose (dichtgeslibte aderen)
– Reflexdystrofie (Plaatselijke schrompeling (= atrofie) van zenuw- en botweefsel)
– Niet volledig herstelde fracturen
– Zwangerschap

Zijn er bijwerkingen bij een klachtgerichte massage?

Het is mogelijk dat je direct na de massage je vermoeid voelt, ietwat duizelig bent, of lichte hoofdpijn ervaart. De dag na de klachtgerichte massage zou het kunnen zijn dat je spierpijn, een beurs gevoel en/of blauwe plekken hebt. Dit hoort erbij! Het weefsel is met een stijve spierklacht gering belastbaar door langdurige stijfheid, verkramping en ophoping van afvalstoffen.

Deze bijwerkingen zullen per klachtgerichte massage minder worden, om uiteindelijk te verdwijnen. Indien je voor een massage een tijd niet meer bent geweest of tijdens het massageproces door omstandigheden een acute stijve spierklacht krijgt, dan kunnen de bijwerkingen terugkomen. Afstemmen met mij is het sleutelwoord. Graag haal ik met de massage zoveel mogelijk bij je weg. Het is echter voor mij een uitdaging om erachter te komen wat je lichamelijk en geestelijk aankan. Hier heb ik jou bereidheid voor nodig. Heb je een lage pijngrens of juist een hoge, ben je spierpijngevoelig, krijg je snel blauwe plekken? Op elkaar afgestemd zijn komt van beide kanten.

Houd me op de hoogte wanneer de bijwerkingen erger zijn dan hiervoor opgenoemd. Laat duidelijk zijn dat dit niet mijn bedoeling is. Zijn ze er wel dan kunnen we tijdens de volgende massage daar rekening mee houden. Laten we er samen voor gaan dat de massage zich binnen de lijntjes afspeelt en daardoor het weefsel zijn kracht, bewegingsvrijheid, herstelvermogen, flexibiliteit en functionaliteit weer terugkrijgt.

Na hoeveel massages is mijn stijve spier- cq mentale klacht verdwenen?

Middels enkele stevige massagetechnieken worden verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstof ophopingen stukje bij beetje weggemasseerd. Klachtgerichte massage bevordert afvoer van afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het weefsel krijgt extra zuurstof en voedingstoffen. Je zal in het dagelijks leven meer bewegingsvrijheid, verlichting en meer energie gaan ervaren. In het begin wellicht nog niet, daarvoor kan het te vast zitten. Het heeft vaak enige tijd geduurd om in deze vaste staat te komen. De opzet is om met de massages door te gaan totdat het kantelpunt is bereikt, d.w.z. dat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan en je uiteindelijk lichamelijk blijvend vrij en energiek voelt.
Hoe snel dit lichamelijke proces plaats vind en of deze verbetering blijvend zal zijn. Hangt af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om iets aan je situatie te veranderen. Geef vooral aandacht aan het proces. Dan bedoel ik het massagespel tijdens en na de massage dat deze binnen de lijntjes blijft en ook wat je in het dagelijks leven zelf kan doen. Enkel alleen aandacht aan het resultaat maakt dat je jezelf blokkeert.
Heb je daarbij geestelijke aandachtspunten? Zorgen, te veel verantwoordelijkheden, stress, conditioneringen en beperkende overtuigingen, deze sluiten je af. Wanneer je lichaam door de massages zich vrijer en energieker aan gaat voelen, ontstaat er geestelijke ruimte om dit proces van alsmaar afsluiten om te kunnen buigen. In de weerstand blijf je en veel energie zal door het afsluiten verloren blijven gaan. Accepteer je situatie, het is op dit moment wat het is! Wanneer dit zo is, waar ben jij blij mee in het dagelijks leven (hobby’s, vrienden, werk etc)? Het zal je leven een constructievere richting geven door hier voeding aan te geven. Het zal je draagkracht vergroten. Leef je leven!
Hoe snel dit geestelijke proces zal gaan en/of verbetering blijvend zal zijn hangt opnieuw af van je conditie, ziektebeeld, je levenssituatie, mate van acceptatie van dit alles en je wil en openheid om hier iets aan te veranderen.
Wanneer je door de massages verbetering ervaart, zijn er nog enkele zaken die jezelf kunt doen. Deze in de vingers krijgen maakt dat je blijvende vooruitgang gaat ervaren en dat je op een gegeven moment helemaal geen massage meer nodig hebt. Ben je er klaar voor en krijg je er zin in? Om een indruk te geven wat dit spel inhoud, geef ik je alvast een tip van de sluier. We beginnen daarmee door te zeggen dat het van groot belang is wat je zelf dan kunt doen!

Wat kan ik zelf doen?

– Wanneer je door de massages verbetering gaat ervaren, kijk dan eens naar het spel met de afvalstoffen en zelfherstellend vermogen van het lichaam. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

– Er zijn een aantal algemene zaken van belang om tot herstel te komen en dat is uitgerust zijn, voedzaam voedsel, voldoende vocht, voldoende beweging, een goede arbeid/rust verhouding en de belangrijkste het gevoel controle te hebben over je leven.

– De volgende aandachtspunten zijn suggesties en alvast een tip van de sluier. Kijk en voel welke bij je past en welke je uit kunt voeren, wees hierin reëel. Liever stap voor stap goed, dan van alles net niks. Bedenk wel hoe minder je zelf doet, des te langer het duurt voordat je tot herstel komt. Veel plezier en succes.

– Bedenk bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

– Zorg in je dagelijks leven voor een goede arbeid/rust verhouding. Ook hierin liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks. Vind je dit een uitdaging? Stel jezelf dan de vraag: Wat in mijn leven voegt toe? Ga hiervoor, heb er zin in! Deze kunnen onderscheiden, hiervoor kiezen en het overzicht bewaren, maakt dat je een goede arbeid/rust verhouding kan creëren. Vind je dit proces niet zo gemakkelijk? Dan zijn de onderstaande suggesties nog belangrijker. Het genereren van genoeg energie binnen jezelf gaat maken dat het makkelijk wordt te ervaren wat je drijfveren zijn. Kom uit de overlevingsstand en laat je stem van je hart spreken.

– Waardeer voldoende nachtrust! Lichaam en geest komen tot rust, een uitgerust mens telt voor twee.

– Eet voedzaam voedsel, energie ervan krijgen is de maatstaf.

– Het volgende zou je hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg.

– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zullen te zuur zijn en kunnen daardoor kraakbeen gaan aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te brengen. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid en energiehuishouding ten goede komen.

– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!

– Geef dus aandacht aan je lichaam, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedtoestand beter werken dan vanuit een moeten robotachtig, machinaal bezig zijn.

– Zorg voor voldoende ontspanning. Denk daarbij eens aan een stilte oefening (onderaan de pagina) om onrustige gedachtes kwijt te raken. Een rustige geest zal het lichaam verder tot rust brengen en daarmee eerder tot herstel komen.

– Masseer zelf in een onbewaakt moment de gespannen, stijve en/of overbelaste spier.

– Pak een tennisbal of een foamrol en ga tegen een muur staan of op de grond liggen. Doe de tennisbal/foamrol tussen de muur/grond en het lichaamsdeel die aandacht nodig heeft. Geef zoveel druk wat je aankunt en rol zachtjes heen en weer.

– De masseur is bekend met nog specifiekere oefeningen die je helpen om vastzittende plekken soepeler te maken. Vraag hiernaar tijdens de massage. Nog beter is om hiervoor de yogalessen te volgen. Klik hier voor meer informatie.

– Laat jezelf, nadat het zelfherstellend vermogen het zelf weer aan kan, preventief masseren. Afhankelijk wat nodig is eens per maand tot één keer in de vijf maanden. Wanneer je middels bovenstaande aandachtspunten het spel met het zelfherstellend vermogen van het lichaam in de gaten krijgt. Heb je op den duur helemaal geen massage meer nodig.

Zijn er aanvullende behandelingen?

Het streven van de behandeling is om de emmer met spieren en afvalstoffen leeg te krijgen, hierdoor meer bewegingsvrijheid te creëren, functionaliteit en herstelvermogen van de spieren te vergroten, je energieniveau te laten stijgen, enz… Ben je onderweg? Daarbij is het zeker zinvol om aanvullende behandelingen op te zoeken. Hoe meer je kan uitsluiten hoe beter en bovendien wat aandacht krijgt dat leeft! In de reguliere gezondheidszorg gaat het van licht tot een ernstige stijve spierklacht als volgt:

Een huisarts zal je met een stijve spierklacht over het algemeen eerst medicatie gaan voorschrijven, nl. pijnstillers, spierverslappers, ontstekingsremmers, antibiotica en/of slaaptabletten. Sommige huisartsen gaan nog iets specifieker te werk door de zogenoemde CRP-waarde te achterhalen via een vingerprik. Deze waarde vertelt of er een ontsteking in het lichaam aanwezig is. Dit scheelt onnodig medicatie gebruik wanneer er geen ontstekingen zijn. Wanneer dit wel het geval is kan je eerder opzoek gaan naar de oorzaak van de ontsteking en daardoor specifieker aan je herstel werken. Wanneer je lichaam in redelijke tot goede conditie is, dan zou enkel medicatie inname kunnen volstaan. Vanwege bijwerkingen en het feit dat er niets aan de oorzaak wordt gedaan is mijn suggestie om verder te kijken. Wordt bewust van jezelf! De huisarts verwijst je doorgaans naar een fysiotherapeut wanneer enkel medicatie gebruik geen vooruitgang biedt of je aangeeft dit überhaupt niet te willen.

Of je komt via verwijzing van de huisarts of je komt direct bij een fysiotherapeut, verwijzing is nl. niet noodzakelijk. De fysiotherapeut focust zich doorgaans op het bewegingsapparaat en test in hoeverre de betrokken lichaamsdelen functioneren en belastbaar zijn. Daarbij kijkt hij naar houding gerelateerde aandachtspunten, nl. bekken scheefstand, scheve wervels, been lengte verschil, scoliose enz.. Afhankelijk van de uitslag en beschikbare middelen, denk dan bijvoorbeeld aan bewegingstherapie, manuele therapie, kinesiotaping, shockwave therapie en/of dry needeling wordt er een behandelplan opgesteld. Net als bij de huisarts, wanneer je lichaam in redelijke tot goede conditie is, dan zou deze behandelwijze t.a.v. de stijve spierklacht kunnen volstaan. Echter, het is ook goed mogelijk dat de klacht niet weggaat of na verloop van tijd zelfs weer terug komt. Een stijve spierklacht komt door een gebrek aan energie. Er zijn dan oorzaken die de energie doorstroming belemmeren. Denk maar eens aan een klein kind die energie voor tien heeft en dikwijls zeer lenig is. Ervaren en begrijpen waar de energie belemmering vandaan komt en er zorg voor dragen dat je energielevel op peil komt, zal de klacht verminderen en in de toekomst wanneer het energieniveau op peil blijft naar alle waarschijnlijkheid weghouden. Terug naar de reguliere gezondheidszorg, wanneer fysiotherapeutische behandeling geen vooruitgang bied is verwijzing via de huisarts naar een orthopeed meestal de volgende stap. Je kan als eerste stap bij de huisarts hier ook om vragen, scheelt weer.

Voor het maken van aanvullend beeld materiaal komen we uit bij de orthopeed, een medisch specialist op het gebied van botten, pezen en spieren. De orthopeed behandelt en begeleidt mensen met aandoeningen van het bewegingsapparaat, vergroeiingen, gevolgen van ongevallen, overbelasting en veroudering.

* Wanneer er slijtage en/of artrose en/of osteoporose wordt vastgesteld ‘indien pijn dan steekt deze en is lokaal’, dan wordt er regulier gezien aan herstel niet veel meer gedaan. Verdere behandeling richt zich op pijnbestrijding d.m.v. het toedienen van corticosteroïdeninjectie, indien gewenst, en/of pijn stil medicatie en/of begeleiding met het leren leven met de pijn. Deze begeleiding gaat regulier meestal via de huisarts en/of fysiotherapeut. Niet fijn om te hebben, wel prettig om te weten. Klachtgerichte massage helpt om het lichaam in optimale conditie te brengen en te houden. Ervaring leert dat er om de slijtagepijn veel stijve spieren bevinden. Deze wegmasseren zal voor verlichting en bewegingsvrijheid zorgen. Het zal je langer duren voordat je geopereerd hoeft te worden. Wist je dat een slecht voedingspatroon en een gebrekkige vochthuishouding slijtage in de hand helpt? Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam verkeren, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam na verbranding in de cellen een zure afvalproduct, dan wel van groenten een basisch afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die zure afvalstoffen produceren. De opgeslagen afvalstoffen zijn te zuur en gaan gemiddeld boven onze 40ste levensjaar het kraakbeen aantasten en uiteindelijk kalk van de botten onttrekken om het zuur/base evenwicht op orde te brengen. Test de ph waarde van je urine en ga ermee aan de slag. Dit zal één van de oorzaken van belemmering van de energiedoorstroming opheffen. Het komt je gezondheid en vitaliteit ten goede.

* Als je lichaam een langdurige, te intensieve belasting te verduren krijgt, kunnen we te maken krijgen met een mechanische ontsteking (slijmbeurontsteking bv.). Er treden vijf kenmerken (pijn, zwelling, warmte, rode kleur en functieverlies) bij een acute ontsteking en minder of niet bij een chronische ontsteking. De eerste vorm treedt direct op na beschadiging en duurt meestal niet langer dan enkele dagen. Wanneer de ontsteking langer duurt, spreekt men van een chronische vorm. Zinvol om deze middels een echo te achterhalen. Dit kan ook bij de fysiotherapeut indien deze in het bezit is van een echografie apparaat. Naast de ontsteking is het zinvol om naar mogelijke beknelling en eventuele kalkafzet (Tendinitis Calcarea) te kijken. Dit laatste wil zich nogal eens voordoen bij het toedienen van corticosteroïdeninjecties. Bij langdurige en heftige pijn is het injecteren te begrijpen. Vanwege bijwerkingen en dat de oorzaak niet wordt verholpen, adviseer ik je om hier niet aan te beginnen. Wordt bewust van de oorzaak! De opzet binnen de massagepraktijk is om het gehele lichaam in betere conditie te brengen. Zo wordt de conditie van het weefsel krachtiger en zal het herstelvermogen zich verbeteren, de ontsteking kan zich geleidelijk gaan herstellen. Dikwijls gaat aan de ontsteking een langdurige tijd van vermoeidheid, verzuring en/of stress aan vooraf. Het weefsel heeft zijn kracht en herstelvermogen verloren, waardoor overbelasting ontstaat. Werk stap voor stap aan je herstel!

* Indien een hernia wordt waargenomen ‘pijn straalt uit en zeurt’ dan is het beleid in reguliere kringen om de klacht tot rust te brengen. Met rust hersteld gemiddeld drie op de vier hernia patiënten. Het is goed mogelijk dat deze behandelingswijze een lang verloop kent. Aanvullende behandelingen gaan regulier meestal via de fysiotherapeut en/of wordt de pijn bestreden middels corticosteroïden injecties en/of medicatie. Klachtgerichte massage kan de hersteltijd aanmerkelijk verkorten, de massage zorgt voor bewegingsvrijheid en pijnverlichting. Nogmaals vermoeidheid, verzuring en/of stress zijn de meest voorkomende oorzaken van stijve spieren, waar ook de meeste hernia klachten het gevolg van zijn. Naast het masseren is het daarom zeer belangrijk, wanneer je er klaar voor bent en er zin in krijgt, je te focussen op de oorzaken en die in het dagelijks leven aan te pakken. Het zal de angel uit de klacht weghalen en de hersteltijd nog meer verkorten. Denk dan aan voldoende nachtrust, voedzaam voedsel, vochthuishouding op peil, voldoende beweging (niet teveel of te weinig), houding gerelateerde aandacht (staan alle botten juist, werkplek ergonomisch verantwoord, goed schoeisel), verdere arbeid rust verhouding in balans en in het leven aandacht hebben voor zaken waar we blij mee zijn. Dezelfde behandelwijze in de massagepraktijk wordt overigens ook uitgevoerd bij spit, ischias, frozen sholder en tenniselleboog.

Wordt er niets gevonden door de Orthopeed dan zal de huisarts verdere stappen aan je voorleggen. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en alsmede ook ziekten aan spieren. Denk dan aan Parkison, MS, 600 spierziekten waarvan ALS en Duchenne de bekendste zijn en waar een Neuroloog zich o.a. ook mee bezig houdt zijn hernia klachten.

De huisarts of medisch specialist (orthopeed, neuroloog) zal wanneer er vermoedens naar zijn tot bloedonderzoek overgaan. Onderzocht wordt of er sprake is van een ziekte. Denk dan t.a.v. de stijve spierklacht aan Reuma, ziekte van Crohn, MS en Lyme. Deze ziekten uitsluiten is de inzet. Afhankelijk van de uitslag zal de medicatie voorschrift veranderd worden. Wordt er iets gevonden dan is verwijzing naar een medisch specialist gericht op de des betreffende ziekte de volgende stap. Wordt er niets gevonden dan is verwijzing naar de pijnpoli de volgende.

De opzet van de pijnpoli is d.m.v. multi disciplinaire samenwerking de stijve spierklacht beter te behandelen. Disciplines als psychologie, fysiotherapie, neurologie en anesthesiologie spannen zich met elkaar in om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Vraag! In hoeverre ervaar je jezelf? Heb je zin in het leven? Kan je echt stil zijn? Veelal ervaren we verantwoordelijkheid, zorgen en stress. Onze energietank raakt leeg en leven we op de automatische piloot, draai het weer om! Accepteer je situatie, kijk uit naar waar jij zin in hebt! Start hiermee, hoe klein ook, ondanks in welke levenssituatie of fase je zit. Geef hier aandacht aan, je zal merken dat wat klein begint steeds groter wordt. Lichamelijk en geestelijk ga je de vruchten van deze inspanning plukken. Doe waar jij zin in hebt zal maken dat je aandacht in het nu is. Voldoening, bezieling en bewustwording, maakt dat je energietank groter gaat worden. Lichamelijk en geestelijk zal je steeds meer aan kunnen tot het punt dat je de uitdagingen in het leven het hoofd kan bieden. Je leeft je leven.

Mijn ervaring is dat het reguliere en het alternatieve goed kunnen samenwerken, ondersteunen en aanvullen. De westerse gezondheidszorg heeft na jarenlange studie veel kennis verworven. Enkele westerse onderzoekers kunnen vandaag de dag zelfs onderbouwen dat ons lichaam uit energie bestaat. Op dit punt kennen we een overlap. Heel lang geleden hebben de wetenschappers in het Oosten reeds ontdekt dat alles uit energie bestaat. Veel alternatieve geneeswijzen zijn hier al duizenden jaren op gebaseerd. Zelfs beter, ze ontdekte ook hoe je energie kunt controleren. Ik nodig je uit! In plaats van het zoeken naar informatie om begrip te krijgen over je situatie, zoeken wij in de massage- en yogapraktijk naar een steeds grotere realisatie binnen jezelf. De toename aan controle, die hiervan het gevolg is, zorgt ervoor dat je waarneming steeds beter wordt, waardoor je jezelf nog meer realiseert. Accepteer je situatie en wordt bewust van jezelf. In plaats dat je geleefd wordt, leef en creëer je leven!

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage.

Wordt de massage vergoed?


– Wanneer je in dienst bent als werknemer, zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen. Het zou kunnen zijn dat je werkgever nog niet van deze nieuwe regeling op de hoogte is. De pot is 1,7 procent fiscale loon van al het personeel inclusief de directeur. Deze pot mag naar believen tot de 1,7 procent besteed worden aan cursus, preventie en personeelsfeesten.
– Wanneer je ondernemer bent, een bv hebt, dan zou je deze onder dezelfde regeling kunnen onderbrengen als hierboven beschreven.

Ik wil een klachtgerichte massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account vul de gegevens in en je ontvangt een bevestiging van je reservering. De keren hierna hoef je alleen je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Bewaar deze gegevens goed. Ben je ze kwijtgeraakt, vraag deze dan op. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail me dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

Agnes Gankema
Agnes Gankema
posted 4 months ago

Ik kwam bij Thijs Punt met schouderklachten. Ik had er zo lang mee doorgelopen dat ik er zelfs niet meer van kon slapen. Al na één behandeling was de pijn zo veel minder dat ik weer een hele nacht door kon slapen en na drie behandelingen had ik helemaal geen last meer. Ik heb voor Thijs als masseur gekozen, omdat hij speciaal klachtgerichte massages doet, maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Hij behandelt uiteraard het gebied waar de pijn zit, maar hij kijkt ook meteen naar andere mogelijke probleemgebieden, zodat deze aangepakt worden voordat er andere klachten optreden. Ik ga dan ook nog steeds eens in de zoveel weken naar hem toe. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe klachten ontstaan. Ik denk dan ook dat het voor iedereen goed zou zijn om preventief gemasseerd te worden.

DICX Autorijschool en motorrijschool
DICX Autorijschool en motorrijschool
posted 4 months ago

Na al heel wat therapeuten etc. te heb versleten. Kwam ik na advies van een kennis bij Thijs (Meander) terecht en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. In tegendeel zelfs

Thijs heeft een zeer persoonlijke en specifiek probleem gerichte aanpak, wat bij mij, kort gezegd tot een snelle verlichting van mijn klachten heeft geleidt.Mijn klachten met betrekking tot een geïrriteerde / ontstoken slijmbeurs in de schouder werden door de massages van Thijs zienderogen minder. Ook bij overbelaste spieren na intensief sporten hebben de massages van Thijs mij weer goed vooruit geholpen en hebben ze mijn sportprestaties verbeterd en zijn ze een zéér goede aanvulling op de bewegingstherapie van menig fysiotherapeut.

Overige algemene klachten in verband met mijn overbelaste lijf worden ook adequaat aangepakt en ik zit ondanks mijn drukke werkzaamheden veel beter in mijn vel.

Dus heeft u spier of bewegingsklachten van welke aard dan ook? Maak eens een afspraak bij Thijs. Wellicht kan hij net zoveel voor u beteken als hij voor mij.

Janneline Breebaart
Janneline Breebaart
posted 1 year ago

Mijn ervaring met de massages van Thijs Punt is zeer positief. Er wordt goed klachtengericht gewerkt en uitgezocht wat het lichaam nodig heeft.
Meteen al na de eerste massage voelde ik dat de energie weer ging stromen in het lichaamsdeel dat behandeld was. Sindsdien heb ik grote stappen vooruit gemaakt, zowel fysiek als mentaal.
Ik kan deze manier van behandelen aan iedereen aanraden, hierbij wel aangetekend dat het geen gewone massage is, maar ook een diepere mentale verandering teweeg brengt. Het beste effect zal verkregen worden als de behandelde openstaat voor de relatie tussen lichaam en geest.

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk, Heemskerk en daarbuiten.

css.php