Ayurvedische lichaamsmassage

ayurvedische lichaamsmassage

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Baat heb je van deze Ayurvedische lichaamsmassage wanneer je in tijden verkeert van fysieke en/of geestelijke drukte, ter ondersteuning bij mentale en emotionele verwerkingsprocessen en/of hulp in diepere stiltebeoefening.

Waarom een Ayurvedische lichaamsmassage?

Ben je snel gestrest, is ontspannen een uitdaging en loop je geregeld achter de dagelijkse feiten aan? De Ayurvedische lichaamsmassage kan dit patroon doorbreken. In een diepe ontspanning komen betekent dat je voorbij het gedoe van gedachtes en gevoelens komt. Nieuwsgierig? Een gevoel van welbehagen en hernieuwde energie is wat je dan ervaart. We krijgen het overzicht weer terug, je komt tot herstel! Hoever zal jij in de ontspanning komen? Ook mijn ervaring als Raja Yoga instructeur helpt je in dit proces. Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen.

Hieronder vind je het tarief. Je kunt op deze pagina de massage direct boeken bij de online reserveer agenda. Deze massage wordt verzorgt door Thijs.

60 minuten: achterkant benen, rug, nek, hoofd, voorkant benen, armen en hoofd.
90 minuten: achterkant benen, rug, nek, hoofd, voorkant benen, buik, armen en hoofd.

Prijzen Ayurvedische lichaamsmassage

Type behandeling: Ayurvedische lichaamsmassage0,5 uur1 uur1,5 uur
Tariefnvt€55€77,5

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Ayurvedische lichaamsmassage?

Praktisch gezien wanneer je de zogeheten flow ervaart. Je verkeert in een diepe ontspanning. Je fysieke -, mentale – en intuïtieve lichaam staan op één lijn. Je voelt je ontspannen, energiek en verbonden.

Is de Ayurvedische massage stevig?

De massage is een zachte behandeling, veelal of zelfs helemaal in de stilte, waar jij je goed bij voelt, waarbij de massagedruk is afgestemd op je fysieke en geestelijke gesteldheid. De Ayurvedische lichaamsmassage heeft een energetisch aspect vanwege de aandacht voor de energiepunten, marma’s genaamd.

Wat zijn Marma punten?

Dit zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels en energieën elkaar ontmoeten. In totaal zouden er (naar benadering) 62.000 marmapunten in het lichaam aanwezig zijn als een soort hiërarchische piramidestelsel. In de Ayurveda gaat men uit van 107 hoofd marmapunten, waarvan we er 54 in de massage gebruiken. Ze vertonen gelijkenis met de tsubo’s in de Japanse geneeskunde en acupressuurpunten in de Chinese geneeskunde. Door met aandacht de marmapunten te behandelen kan eventuele aanwezige spanning loskomen en weggaan.

Heb je suggesties om het ontspanningsproces tijdens de massage te versterken?

– Adem tijdens de massage rustig in door je neus richting je buik.
– Laat je aandacht een tijdje meegaan met je ademhaling. Dit zal je helpen om gedachtes (verder) tot rust te brengen. Laat je gedachtes voor wat ze zijn.
– Een stilte oefening helpt hierbij.
– Geef je over aan de massage.
– Laat de massage zijn werk doen.

Zijn er bijwerkingen?

Het zuiveringsproces maakt dat je jezelf weleens vermoeit en soms ietwat licht in je hoofd voelt. Pas je bezigheden hierop aan, na enkele uren zal dit verdwijnen.

Wie heeft er baat bij een Ayurvedische lichaamsmassage?

Iedereen! Jong en oud, ziek of gezond. De massage voedt, ontspant en heeft een reinigende werking. Anders dan alleen het lichaam zal de massage ook een positieve uitwerking hebben op de geest. Het zelfgenezend vermogen van geest en lichaam wordt geprikkeld en gestimuleerd.

Wat betekent het woord Ayurveda?

Ayur = leven en veda = leer. Het is een holistisch systeem vanuit India die zich bezig houdt met hoe we lang en gelukkig kunnen leven. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen. De gelieerde massage is daar een onderdeel van en ook Yoga maakt daar deel vanuit.

Vertel eens iets over de olie die wordt gebruikt...

Een originele Ayurvedische lichaamsmassage kenmerkt zich door het gebruik van een grote hoeveelheid aan opgewarmde kruidenolie. Bedenk dat de huid het grootste orgaan is en dat het gebruik van geneeskrachtige olie daardoor een positieve uitwerking heeft. Laat de olie na de massage daarom zo lang mogelijk intrekken. De massagepraktijk heeft niet een tafel waar deze grote hoeveelheid aan olie opgevangen kan worden. De hoeveelheid olie zal daarom iets minder zijn.

Zijn er zaken die het ontspanningsproces tegenhouden?

Dit zijn te weinig energie, fysiek ongemak, spanning(en), ruis in het hoofd, niet gemakkelijk kunnen concentreren, wat maakt dat het kunnen overgeven hierdoor een uitdaging wordt. We komen dan van wat verder, door de massage ga je sowieso verder in het ontspanningsproces komen. Je zou nog kunnen kijken naar aandachtspunten in je dagelijks leven, met andere woorden wat kan ik zelf doen?

Wat kan ik zelf doen?

– Wanneer je door de massages verbetering gaat ervaren of wanneer je hier uberhaubt in geïnteresseerd in bent, kijk dan eens naar het spel met het zelfherstellend vermogen, meer energie en dichter bij jezelf komen is het gevolg. Het zal het ontspanningsproces ten goede komen en nog meer. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

– Er zijn een aantal algemene zaken van belang om nog beter in de ontspanning te komen en dat is uitgerust zijn, voedzaam voedsel, voldoende vocht, voldoende beweging, een goede arbeid/rust verhouding en de belangrijkste het gevoel controle te hebben over je leven.

– De volgende aandachtspunten zijn suggesties en alvast een tip van de sluier. Kijk en voel welke bij je past en welke je uit kunt voeren, wees hierin reëel. Liever stap voor stap goed, dan van alles net niks. Veel plezier en succes.

– Bedenk bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

– Zorg in je dagelijks leven voor een goede arbeid/rust verhouding. Ook hierin liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks. Vind je dit een uitdaging? Stel jezelf dan de vraag: Wat in mijn leven voegt toe? Ga hiervoor, heb er zin in! Deze kunnen onderscheiden, hiervoor kiezen en het overzicht bewaren, maakt dat je een goede arbeid/rust verhouding kan creëren. Vind je dit proces niet zo gemakkelijk? Dan zijn de onderstaande suggesties nog belangrijker. Het genereren van genoeg energie binnen jezelf gaat maken dat het makkelijk wordt te ervaren wat je drijfveren zijn. Kom uit de overlevingsstand en laat je stem van je hart spreken.

– Waardeer voldoende nachtrust! Lichaam en geest komen tot rust, een uitgerust mens telt voor twee.

– Eet voedzaam voedsel, energie ervan krijgen is de maatstaf.

– Het volgende zou je hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg.

– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zullen te zuur zijn en kunnen daardoor kraakbeen gaan aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te brengen. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid en energiehuishouding ten goede komen.

– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!

– Geef aandacht aan een bewegingsvorm, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedstoestand beter werken dan vanuit een moeten robotachtig, machinaal bezig zijn.

– Zorg voor voldoende ontspanning in je leven. Denk daarbij eens aan een stilte oefening om onrustige gedachtes beter tot rust te brengen.

– De masseur is bekend met nog specifiekere oefeningen die je helpen om vastzittende plekken soepeler te maken. Vraag hiernaar tijdens de massage. Nog beter is om hiervoor de yogalessen te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage.
– Trek kleding aan waar olie op mag komen.

Wordt de massage vergoed?

– Wanneer je ondernemer bent kan je de massage als bedrijfskosten bij de belastingdienst opgeven. Deze optie is mogelijk indien de massage noodzakelijk is om je werk uit te kunnen voeren.
– Wanneer je in dienst bent als werknemer. Zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) deels vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen.

Ik wil een massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account? Vul enkele persoonsgegevens in om door te gaan. Heb je reeds een account, vul dan je gebruikersnaam en wachtwoord in. Bewaar deze gegevens goed! Ben je ze kwijtgeraakt?Maak dan een nieuw account aan. Soms is het nodig binnen het blauwe vlak waar het online reserveer systeem in zit naar beneden te scrollen of te swipen om verder te gaan. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail me dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

Janneline Breebaart
Janneline Breebaart
posted 7 months ago

Mijn ervaring met de massages van Thijs Punt is zeer positief. Er wordt goed klachtengericht gewerkt en uitgezocht wat het lichaam nodig heeft.
Meteen al na de eerste massage voelde ik dat de energie weer ging stromen in het lichaamsdeel dat behandeld was. Sindsdien heb ik grote stappen vooruit gemaakt, zowel fysiek als mentaal.
Ik kan deze manier van behandelen aan iedereen aanraden, hierbij wel aangetekend dat het geen gewone massage is, maar ook een diepere mentale verandering teweeg brengt. Het beste effect zal verkregen worden als de behandelde openstaat voor de relatie tussen lichaam en geest.

Wendy Bakker
Wendy Bakker
posted 7 months ago

Ik ben bij Thijs terecht gekomen vanwege stijve spieren in de rug, en tintelende handen en armen. Alles zat vast en voelde niet lekker. Na het bespreken van de klachten ging Thijs aan de slag. Dit ging niet altijd heel zacht maar het effect was groot: na twee massages had ik geen last meer van tintelingen in de handen.
Wat ik fijn vind aan Thijs is dat hij niet alleen aandacht heeft voor het lijf maar ook voor de geest. Op een luchtige manier komen we vaak tot een goed gesprek.
Ik ben nu een aantal keren bij Thijs geweest en blijf voorlopig gaan voor 'onderhoud'. Dat werkt heel goed. Ik kan het een ieder aanraden.
Soms heb ik nog wat lichte tintelingen, pijn en stijfheid maar dat is na een bezoek aan Thijs weer snel over. Thijs isTop!

jeff van den Berg
jeff van den Berg
posted 4 months ago

Goede service. Kom er als herboren vandaan

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk en Heemskerk.

css.php