Ayurvedische lichaamsmassage

Omdat je hiermee in een diepe ontspanning kan komen. Boek deze massage direct online!

Massagepraktijk Limmen in Limmen biedt verschillende soorten massages aan waaronder Klassieke massage, Klachtgerichte massage, Sportmassage, Ayurvedische lichaamsmassage en sport-/shiatsumassage. Baat heb je van deze Ayurvedische lichaamsmassage wanneer je in tijden verkeert van laag in je energie zitten, fysieke en/of geestelijke drukte, als test in hoeverre je ontspannen bent, ter ondersteuning bij mentale en emotionele verwerkingsprocessen en/of training in verdere stiltebeoefening.

Waarom een Ayurvedische lichaamsmassage?

Ben je snel gestrest, is ontspannen een uitdaging en loop je geregeld achter de dagelijkse feiten aan? De Ayurvedische lichaamsmassage(s) helpt je hiermee. In diepe ontspanning komen betekent dat je gedachtes en gevoelens achter je laat. Je komt tot jezelf. Nieuwsgierig of je deze ontspanning kan laten ontstaan? Je zakt als het ware erin. Gebruik de zachte massage, de warme medicinale olie, de massage in stilte en aandacht voor de Marma punten hiervoor. Laat de massage zijn werk doen. Een gevoel van welbehagen en hernieuwde energie is dan wat tot je komt.

Een cadeau voor jezelf wanneer je aan deze massage kan overgeven. Kom in balans! Je verkrijgt weer het overzicht en leeft in het nu. Wanneer dit nog een uitdaging voor je is onderga de massage een aantal keer. Het overgave spel zal je steeds makkelijker afgaan. Zie de eerste keer daarom als introductie, de tweede keer wordt al meer eigen, de derde gaat de stilte beoefening gemakkelijker enz. Ik help je hierbij. Mijn ervaring als Yoga/meditatie instructeur komt van pas. Ik ben bekend met vele facetten van stilte beoefening om in je kracht te komen. Als je het leuk vindt kan ik je terloops concentratie en/of mediteren technieken leren. Dit proces bewust doorlopen maakt dat je de principes van mindfulness en meditatie eigen kan maken en nog meer als je daar open voor staat.

  • 60 minuten: waarvan 40/50min. massage achterkant benen, rug, nek, hoofd, voorkant benen, armen, hoofd en 10 min ruimte voor afstemming en uitwisseling van ervaring (geef het aan als je het fijn vindt om thee te drinken)
  • 90 minuten: waarvan 70/80min. het voorafgaande + buik en meer tijd per onderdeel en 10 min ruimte voor afstemming en uitwisseling van ervaring (geef het aan als je het fijn vindt om thee te drinken)

Deze massage wordt verzorgt door Thijs. Voor meer informatie over deze behandeling zie de veel gestelde vragen. Benieuwd wat andere over deze massage zeggen?

Enkele recensies:

  • Ik ben nu een aantal keer bij Thijs geweest voor een Ayurvedische lichaamsmassage. Dit is een massage waarbij onder de handen van Thijs een diepe ontspanning wordt bereikt. Thijs is kundig, rustig en neemt de tijd voor je. De massage wordt zoveel mogelijk in stilte gegeven in een fijne ruimte. Ik ervaar tijdens elke massage weer een diepe ontspanning en zie het als een traktatie voor mezelf. De warme olie die gebruikt wordt, wordt ook na de behandeling nog opgenomen door de huid en heeft dus ook na de behandeling nog effect, waardoor het diepe ontspannende gevoel nog even aanhoudt. Een aanrader!

Prijzen Ayurvedische lichaamsmassage

Je kunt bij de online reserveer agenda direct de massage boeken.

Type behandeling: Ayurvedische lichaamsmassage30 min60 min90 min
Tariefnvt6085,-

Reserveer online

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Ayurvedische lichaamsmassage bij Massagepraktijk Limmen?

Wanneer je de zogeheten flow ervaart. Je verkeert in een diepe ontspanning, overgave is een ander woord. Je fysieke -, mentale – en intuïtieve lichaam staan op één lijn. Je voelt je ontspannen, energiek en verbonden. Je bent tot jezelf gekomen.

Is de Ayurvedische massage stevig?

De massage is een zachte behandeling, veelal of zelfs helemaal in de stilte, waar jij je goed bij voelt. Waarbij de massagedruk is afgestemd op je fysieke en geestelijke gesteldheid. De Ayurvedische lichaamsmassage heeft een energetisch aspect vanwege de aandacht voor de energiepunten, marma’s genaamd.

Wat zijn Marma punten?

Dit zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels en energieën elkaar ontmoeten. In totaal zouden er (naar benadering) 72.000 marmapunten in het lichaam aanwezig zijn als een soort hiërarchische piramidestelsel. In de Ayurveda gaat men uit van 107 hoofd marmapunten, waarvan we er 54 in de massage gebruiken. Ze vertonen gelijkenis met de tsubo’s in de Japanse geneeskunde en acupressuurpunten in de Chinese geneeskunde. Door met aandacht de marmapunten te behandelen kan eventuele aanwezige spanning loskomen en weggaan.

Heb je suggesties om het ontspanningsproces tijdens de massage te versterken?

– Adem tijdens de massage rustig in door je neus richting je buik. Laat je aandacht een tijdje meegaan met je ademhaling. Dit zal je helpen om gedachtes (verder) tot rust te brengen.
– Laat je gedachtes voor wat ze zijn. Een stilte oefening (onderaan de pagina) helpt hierbij.
– Geef je over aan de massage.
– Laat de massage zijn werk doen.

Waarom is er tijdens de massage geen muziek?

Het kan heerlijk zijn om je mee te laten voeren met mooie muziek. Fijn voor dat moment, verder heb je er niets aan. Je bent niet zelf in de ontspanning gekomen. Veel krachtiger is het wanneer je vanuit je zin in de massage, je openheid ernaar, je aandacht kan gebruiken om de stilte en ontspanning te laten ontstaan. Wanneer je dit overgave spel begint te spelen, dan kan je in het dagelijks leven dit principe ook gaan toepassen. Kijk, daar heb je iets aan.

Zijn er bijwerkingen?

Het zuiveringsproces maakt dat je jezelf weleens dat spanningen en vermoeidheid loskomt en je soms ietwat licht in je hoofd kan voelen. Pas je bezigheden hierop aan, na enkele uren zal dit verdwijnen.  Over het algemeen ervaar je alleen maar de positieve bijwerkingen.

Wie heeft er baat bij een Ayurvedische lichaamsmassage?

Iedereen! Jong en oud, ziek of gezond. De massage voedt, ontspant en heeft een reinigende werking. Anders dan alleen het lichaam zal de massage ook een positieve uitwerking hebben op de geest. Het zelfgenezend vermogen van geest en lichaam wordt geprikkeld en gestimuleerd.

Wat betekent het woord Ayurveda?

Ayur = leven en veda = leer. Het is een holistisch systeem vanuit India die zich bezig houdt met hoe we lang en gelukkig kunnen leven. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen. De gelieerde massage is daar een onderdeel van en ook Yoga maakt daar deel vanuit.

Vertel eens iets over de olie die wordt gebruikt...

Een originele Ayurvedische lichaamsmassage kenmerkt zich door het gebruik van een grote hoeveelheid aan opgewarmde kruidenolie. Bedenk dat de huid het grootste orgaan is en dat het gebruik van geneeskrachtige olie daardoor een positieve uitwerking op je heeft. Laat de olie na de massage daarom zo lang mogelijk intrekken. Trek kleding aan waar olie op mag komen. De massagepraktijk heeft niet een tafel waar deze grote hoeveelheid aan olie opgevangen kan worden. De hoeveelheid olie zal daarom iets minder zijn. De olie die ik gebruik heet Narayan Taila. Het werkt tegen constipatie, hoge bloeddruk, artritis, spijsverteringsproblemen en tegen nervositeit en angst. De basis van de olie bestaat uit sesamolie, die verrijkt wordt met een mix van vele heilzame planten en kruiden. De productie van deze olie is al meer dan 1000 jaren nagenoeg hetzelfde gebleven.

Zijn er nog zaken die het ontspanningsproces tegenhouden?

– Dit zijn te weinig energie, fysiek ongemak, spanning(en), ruis in het hoofd, niet gemakkelijk kunnen concentreren, wat maakt dat het kunnen overgeven hierdoor een uitdaging wordt. We komen dan van wat verder, door de massage ga je sowieso verder in het ontspanningsproces komen. Je zou nog kunnen kijken naar aandachtspunten in je dagelijks leven, met andere woorden wat kan ik zelf doen?

– Wanneer je door de massages verbetering gaat ervaren of wanneer je hier überhaupt in geïnteresseerd in bent, kijk dan eens naar het spel met het zelfherstellend vermogen, meer energie en dichter bij jezelf komen is het gevolg. Het zal het ontspanningsproces ten goede komen en nog meer. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

– Er zijn een aantal algemene zaken van belang om nog beter in de ontspanning te komen en dat is uitgerust zijn, voedzaam voedsel, voldoende vocht, voldoende beweging, een goede arbeid/rust verhouding en de belangrijkste het gevoel controle te hebben over je leven.

– De volgende aandachtspunten zijn suggesties en alvast een tip van de sluier. Kijk en voel welke bij je past en welke je uit kunt voeren, wees hierin reëel. Liever stap voor stap goed, dan van alles net niks. Veel plezier en succes.

– Bedenk bij jezelf accepteer ik mijn huidige fysieke/geestelijke situatie? Zo niet geef hier aandacht aan. Je zult merken dat wanneer er voldoende acceptatie is je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

– Zorg in je dagelijks leven voor een goede arbeid/rust verhouding. Ook hierin liever weinig en goed, dan veel en van alles net niks. Vind je dit een uitdaging? Stel jezelf dan de vraag: Wat in mijn leven voegt toe? Ga hiervoor, heb er zin in! Deze kunnen onderscheiden, hiervoor kiezen en het overzicht bewaren, maakt dat je een goede arbeid/rust verhouding kan creëren. Vind je dit proces niet zo gemakkelijk? Dan zijn de onderstaande suggesties nog belangrijker. Het genereren van genoeg energie binnen jezelf gaat maken dat het makkelijk wordt te ervaren wat je drijfveren zijn. Kom uit de overlevingsstand en laat je stem van je hart spreken.

– Waardeer voldoende nachtrust! Lichaam en geest komen tot rust, een uitgerust mens telt voor twee.

– Eet voedzaam voedsel, energie ervan krijgen is de maatstaf.

– Het volgende zou je hierin kunnen helpen: Beperk het consumeren van geraffineerde en natuurlijke suikers. Over het algemeen eten we veel te veel suikers. Daarbij je suikerspiegel blijft over de dag genomen stabiel. Meer energie is het gevolg.

– Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam een zure dan wel via groenten een basische afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die een zure restproduct tot gevolg heeft. De opgeslagen afvalstoffen zullen te zuur zijn en kunnen daardoor kraakbeen gaan aantasten en uiteindelijk kalk onttrekken van de botten om het zuur base evenwicht op orde te brengen. Test je ph waarde van je urine en ga aan de slag met je voedingspatroon. Dit zal je gezondheid en energiehuishouding ten goede komen.

– Denk om overmatig koffie-, thee-, en alcohol gebruik! Deze dranken voeren namelijk vocht af. Het lichaam verkrampt zich bij een tekort aan vocht. Wanneer de ontlasting homogeen is dan is over het algemeen je vochthuishouding op orde. Houd je vochthuishouding in de gaten!

– Geef aandacht aan een bewegingsvorm, maar let op dat je hiervoor een vorm van bewegen beoefent waar je jezelf in kwijt kunt! Waar je blij van wordt alleen al wanneer je er aan denkt. Dit gaat op langere termijn en voor je gemoedstoestand beter werken dan vanuit een moeten robotachtig, machinaal bezig zijn.

– Zorg voor voldoende ontspanning in je leven. Denk daarbij eens aan een stilte oefening (onderaan de pagina) om onrustige gedachtes beter tot rust te brengen.

– De masseur is bekend met nog specifiekere oefeningen die je helpen om vastzittende plekken soepeler te maken. Vraag hiernaar tijdens de massage. Nog beter is om hiervoor de yogalessen te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Moet ik nog iets meenemen?

– Alles is aanwezig in de praktijk.
– Gelieve na de massage per pin betalen.
– Graag geen make-up opdoen voor de masssage.
– Trek kleding aan waar olie op mag komen.

Wordt de massage vergoed?

– Wanneer je ondernemer bent kan je de massage als bedrijfskosten bij de belastingdienst opgeven. Deze optie is mogelijk indien de massage noodzakelijk is om je werk uit te kunnen voeren.
– Wanneer je in dienst bent als werknemer. Zou je de massage via de WKR (werkkostenregeling) deels vergoed kunnen krijgen. Per 1 januari 2015 is deze wet verplicht en kan je sowieso hier je voordeel mee doen.

Ik wil een massage boeken, alleen snap ik niet hoe je online kan reserveren.

Selecteer de gewenste massage, datum en tijdstip. Heb je nog geen account? Vul enkele persoonsgegevens in om door te gaan. Heb je reeds een account, vul dan je gebruikersnaam en wachtwoord in. Bewaar deze gegevens goed! Ben je ze kwijtgeraakt?Maak dan een nieuw account aan. Soms is het nodig binnen het blauwe vlak waar het online reserveer systeem in zit naar beneden te scrollen of te swipen om verder te gaan. Mocht ondanks deze uitleg de online reservering niet lukken, mail me dan.

Info

Massagepraktijk Limmen
Rijksweg 115
1906 BG Limmen

KvK: 55552617
agb: 90-046609

Recensies

Family van der Bunt
Family van der Bunt
posted 2 years ago

I came to Thijs with low back complaints. I could no longer put on my own shoes. Thijs realized where the problem was within 1 minute and was able to find the muscle in question immediately. I think Thijs is a very skilled therapist. He is very pleasant to work with and very quiet. In short: a must !!

DICX Autorijschool en motorrijschool
DICX Autorijschool en motorrijschool
posted 3 years ago

After having worn out many therapists etc. After consulting an acquaintance, I ended up at Thijs (Meander) and I have never regretted this. On the contrary

Thijs has a very personal and specific problem-oriented approach, which, in short, has led to a quick relief of my complaints. My complaints regarding an irritated / inflamed bursa in the shoulder became visibly less with the Thijs massages. Even with overburdened muscles after intensive exercise, the Thijs massages have helped me well and have improved my sporting performance and are a very good addition to the movement therapy of many a physiotherapist.

Other general complaints related to my overburdened body are also being adequately addressed and I feel much better about myself despite my busy work.

So do you have muscle or movement complaints of any kind? Make an appointment at Thijs. Perhaps he can mean just as much to you as he can to me.

Agnes Gankema
Agnes Gankema
posted 3 years ago

I came to Thijs Punt with shoulder complaints. I had gone through it for so long that I couldn't even sleep anymore. Already after one treatment the pain was so much less that I could sleep through an entire night and after three treatments I had no more problems. I chose Thijs as a masseur, because he does specially complaint-focused massages, but actually he does much more than that. Of course, he treats the area where the pain is, but he also immediately looks at other potential problem areas, so that they are addressed before other complaints occur. I still go to him every few weeks. This ensures that no new complaints arise. I therefore think that it would be good for everyone to be massaged preventively.

Locatie

De massagepraktijk in regio Limmen, Castricum, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Alkmaar, Akersloot, Uitgeest, Krommenie, Wormerveer, Assendelft, Beverwijk, Heemskerk en daarbuiten.

css.php